Üdvözöljük a Valbrown's Boston Terrier kennel honlapján!

Több mint 2 évtizedes kutyás múlttal a hátunk mögött, végre elérkezett az idő, hogy saját kennelnevet váltsunk ki.

13 éves korom óta van saját kutyám. Amikor már elég idős lettem, megvalósíthattam egyik nagy vágyamat, megvettem álmaim kutyáját, és innentől ez a nagy szerelem, a német dog tette teljessé az életemet. 12 évig voltak dogjaim, akiknek köszönhetően igaz barátságokat kötöttem tulajdonosokkal, tenyésztőkkel, akiktől rengeteget tanultam, és a mai napig számíthatok a tudásukra, szakértelmükre és segítségükre. Velük nyílt lehetőségem beletanulni a kutyázás sokszor felemelő, néha fájdalmas mindennapjaiba; kiállításokon részt venni, felvezetni, fedeztetni, almok megszületésénél segédkezni, egyszóval megtanulni a "know how"-t.


A német dogok után 4 évig nem volt kutyám, de ez túl sok idő volt, tudtam, hogy kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes. Mivel lakásban éltem, így elkezdtem gondolkodni, melyik lenne az a kistestű fajta, amit temperamentumban, és megjelenésben el tudnék képzelni magam mellé. Akkor már tetszettek a rövid orrú fajták, de a dognál megszokott elegancia valahogy hiányzott nekem ezekből a kutyákból.

Végül egy karikatúra alapján ragadott meg egy kutyafajta, akiről akkor még nem tudtam, hogy Ő az, akire jellemző mindaz , amit kerestem, és végül elrabolja a szívemet. Még nem ismertem a fajtát, így közel 2 évig tanulmányoztam a standardet, illetve tenyésztők honlapját Európától kezdve Amerikáig. Azóta kialakult bennem egy kép, hogy milyen a számomra ideális Boston Terrier.

Az első kutyánk Becky, 2015-ben született a lengyel Jantarowa Chata kennelben. A mai napig tartom, hogy nem választhattam volna jobban. Becky egy hihetetlenül jó karakterű és idegrendszerű kutya, aki mentes minden agressziótól, félelemtől, kedvesen viszonyul más kutyákhoz, állatokhoz és emberekhez. A mostani, erős mezőnyben is kimagasló eredményeket ért el, de engem még boldogabbá tesz, hogy a kívánatos egészségügyi szűrései is mind negatív eredményt hoztak. Ritkán adatik meg az embernek, hogy egyetlen kutyában összejöjjön mindaz, amiről álmodott.

Becky érkezésekor megfogadtam: ha ez a kutya olyan lesz, mint amit én szeretnék, akkor mély levegővétel után belevágunk és kiváltjuk a kennelnevet. Olyan lett.

Így 2016-ban megalapítottuk Boston Terrier kennelünket. Bízom benne, hogy ez a történet még sokáig folytatódik és Becky utódainak sikereit ugyanilyen büszkeséggel és örömmel tudom majd közzétenni, mint amilyen büszke vagyok rá, a kennel alapítóra.